Bio

Van jongsafaan had Tammo interesse in klanken, melodiën en creatieve processen. Hij experimenteerde graag, en leefde zich uit in improviseren en het bespelen van elk instrument dat hij in handen kreeg.  
In zijn tienerjaren begon hij met gitaarspelen en ontplooide zich in de muzikale revolutie die plaats vond in de zeventiger jaren. Hij ging door vele fasen en ontwikkelde een ruime smaak in diverse stromingen van muziek. Later in zijn leven kwamen al deze invloeden samen en vormden een eclectische mix die vaak voor verrassingen zorgt.
 Vooral zijn diepgaande studie van Hindustani (Noord Indiase klassieke) muziek waren bepalend voor zijn muzikale signatuur. In de negentiger jaren leerde hij sitar spelen van verschillende meesters, in het bijzonder Budhaditya Mukherjee.

Nadat hij zijn opleiding aan het Rotterdams conservatorium had voltooid, ging hij zich tevens bezig houden met de creatieve processen van opnemen en produceren van muziek. Hij zette hiervoor een home studio op om zich zodoende alle verschillende aspecten zoals, compositie, arrangeren en mixen eigen te maken. Hij bracht diverse cd's uit voor andere artiesten en van zijn eigen muziek en leverde bijdragen voor radio, televisie en theater voorstellingen.

Tegenwoordig ligt Tammo's interesse met name bij muziek met een spirituele en/of devotionele strekking. Hij heeft een speciale belangstelling voor muziek in het kader van Yoga, zoals mantra zingen en muziek als een vorm van meditatie. Treedt regelmatig op als begeleider van gelijkgestemden of als solist. Geeft workshops in mantra zang en begeleid yoga lessen met geïmproviseerde muziek. Met de band KirtanBliss treedt Tammo maandelijks op in het Amma centrum. Daarnaast verzorgt de band kirtans op andere locaties bij speciale gelegenheden.
U kunt contact opnemen met Tammo door middel van het contact formulier en/of door in te schrijven op de nieuwsbrief.